Ukrán nyelvtörvény: Kreatív megoldásokat vetne be a magyar állam Kárpátalján

Akár magániskolákkal, magánegyetemekkel is biztosítanák a magyar nyelv oktatását.

MTI
2017. 09. 29. 17:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormánypárti politikus szerint pozitív, hogy a magyar politika – kormány és ellenzék – egységesen tud fellépni nemzetpolitikai ügyekben. Hozzátette: a székelység mellett a kárpátaljai magyar közösség a legösszetartóbb határon túli kisebbség.

Schöpflin György fideszes EP-képviselő arra hívta fel a figyelmet, hogy miután Ukrajna nem tagja az EU-nak, és vélhetően még sokáig nem is lesz az, az ukrán nyelvtörvény nem uniós kérdés.

Az EP-képviselő beszélt arról is, hogy az európai liberális, valamint az amerikai felfogás az egységes emberiség felé mutat, amely szerint a kisebbség, a többnyelvűség zavaró. Ilyen volt 1914 előtt a magyar álláspont is – mondta.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.