Visszakapta 50 forintját a BKK rendszerét átverő fiatal

Ez derül ki az Etikus bűnöző nevű Facebook-oldalon közzétett bejegyzéséből.

MN
2017. 09. 25. 8:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Visszakapta az általa fizetett pénzt az a fiatal, aki egy biztonsági rést kihasználva 50 forintért tudott bérletet venni, majd azonnal jelezte a problémát – erről ő maga számolt be a neki tulajdonított, Etikus bűnöző nevű Facebook-oldalon.

A fiatal egyébként még augusztus végén ugyanezen az oldalon írt arról, hogy már nem gyanúsított az ügyben. „Az ügyészség helyt adott az engem védő Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) ügyvédje által tett panasznak” – emelte ki. Az ügyészség a közlés szerint megállapította, hogy az 50 forintos bérletvásárlással a célja valóban a biztonsági rés feltárása és ennek közlése volt a BKK felé, ezt két e-mail is bizonyítja. Ahhoz viszont, hogy kétséget kizáróan meggyőződjön a rendszerhibáról, szükséges volt a vásárlás befejezése.

Az ügyészség azt is megállapította, hogy ez a „hekkelés” vezetett az informatikai rendszer kijavításához, kizárva a továbbiakban a hasonló akciókat. A cselekmény ugyanakkor nem veszélyes a társadalomra, így nem is lehet bűncselekmény, hanem közérdekű bejelentésnek minősül, ami büntethetőséget kizáró ok.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.