Zsidózásba fulladt a vita a római-parti gátról

Az ártérre épített ingatlanok tulajdonosait képviselő szervezet elképesztő érveket vetett be a vitában.

MN
2017. 09. 11. 11:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Zsidó értelmiségiek egy csoportja gettóba akarja zárni a római parton a 70 ha-on lévőket!” – írta ki hétfő hajnalban a Facebook-oldalára az önmeghatározása szerint a helyi lakók és vállalkozók érdekeit képviselő, a gátról szóló vitában az úgynevezett parti nyomvonalat képviselő Római-partért Egyesület. 

Bár az egyesület a gettó hasonlatot már korábban is bevezette az alternatív, Nánási úti nyomvonalat képviselő természetvédőkkel szemben, most tovább ment: meg is nevezte, kik azok a zsidó értelmiségiek, akiket falépítéssel vádol – „Lányi, Tosics, Béres, Moldován urak mit képzelnek magukról!” –, sőt, még a fényképüket is megosztotta.

A poszt alatt több kommentelő is jelezte, hogy problémás a megközelítés (többen konkrétan idiótának minősítették a szerzőket), mire valaki az egyesület nevében olyanokat válaszolt, mint például: „Zsidó értelmiségiek állnak egy megsemmisítő mozgalom élere. Fájó pont, látjuk, de attól még igaz.”

A zsidózás nem teljesen előzmény nélküli az ártérre épített ingatlanok tulajdonosait tömörítő egyesület oldalán. Szombaton kifejezetten Moldován László erzsébetvárosi LMP-s képviselőnek címeztek egy videót, amelyen 1939-es, náci fáklyás felvonulás látható. Akkor is azt írták: „Betonfallal választanák le a 70 ha-os területet a kerületünkről! ( ) Vészjósló időket idéznek hazugságaikkal és tetteikkel! Meddig hagyjuk ezt itt a kerületben!”

A Római-partért Egyesület egy héttel korábban azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy azt állította: két népszerű Duna-parti szórakozóhely partszakaszán a vízmintákban az egészségügyi határértéket meghaladó mértékben találtak (a megfogalmazás alapján ők maguk) nehézfémeket, krómot, szelént és Enterococcus baktériumot, ami húgyúti fertőzést okozhat.

###HIRDETES###

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.