4-es metró: tovább nyomoznak

Nem bővült a gyanúsítottak köre, továbbra is két terheltet tartanak számon.

MN
2017. 10. 16. 5:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Január második feléig hosszabbította meg a nyomozást a Fővárosi Főügyészség a 4-es metró beruházásainak szerződéseivel összefüggésben – tudta meg a Magyar Idők.

A Demszky Gábor főpolgármestersége alatt, 2006-ban beszerzett Alstom metrókocsik ügyében a Központi Nyomozó Főügyészség folytat eljárást. Kovács Katalin, a főügyészség helyettes szóvivője a lapnak elmondta, hogy az Alstom-ügyben nem bővült a gyanúsítottak köre, a nyomozóhatóság továbbra is két terheltet tart számon. Egy személy ellen továbbra is érvényben van a belföldi, európai és nemzetközi elfogató­parancs, ezek az intézkedések eddig nem vezetettek eredményre.

A nyomozóhatóság 2016 szeptemberében indított büntető­eljárást a 2-es és a 4-es metróvonalra 2006-ban beszerzett francia Alstom metrókocsik ügyében. A vezető beosztású hivatalos személy által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés és más bűncselekmények gyanújával indult nyomozás határidejét legutóbb december 3-áig hosszabbították meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.