A DK plakátjait is letakarják

A kormányhivatalok döntésükkel hivatali visszaélést követnek el – mondta Molnár Csaba, a DK EP-képviselője.

MTI
2017. 10. 10. 11:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Molnár Csaba keddi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a kormányhivatalok döntésükkel hivatali visszaélést követnek el. A politikus azzal érvelt, hogy plakátjaik nem esnek a „fideszes plakáttörvény” hatálya alá, mert azokat nem a DK, hanem két EP-képviselőjük rendelte meg és fizette ki. Szerinte miután a megrendelő nem magyar költségvetésből finanszírozott szervezet, ezért nem vonatkozik rá a jogszabály.

Az ügyvezető alelnök hangsúlyozta, szeretnék, ha a bíróság nemcsak a kormányhivatali határozatok törvénytelenségét állapítaná meg, de fel is függesztené azok végrehajtását.

Molnár Csaba emellett azt üzente „a kormányhivatalokban ülő fideszes pártkatonáknak”, hogy mivel semmibe vették a magyar törvényeket, ezért kormányváltás után a tettükért bíróság előtt fognak felelni.

Kérdésre válaszolva azt mondta, a DK és az MSZP vezetőinek előző napi tárgyalásán nem volt szó közös választási listáról vagy miniszterelnök-jelöltről, csak a 106 egyéni körzetről beszéltek. Hozzátette, hogy eddig csak az MSZP-vel tárgyaltak, de később másokkal is fognak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.