A Farkas Flórián-ügyről érdeklődtek, de elkeverték az adatigénylést

Jávor Benedek azt szerette volna megtudni, hogy miért titkosították harminc évre a hűtlen kezelési ügyet.

MN
2017. 10. 14. 7:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eltűnt az igazságügyi tárcánál az a közérdekűadat-igénylés, amelyet a Párbeszéd EP-képviselője nyújtott be Farkas Flórián kegyelmi ügyében – írja a Hír TV online változata.

Jávor Benedek arra várt választ, hogy miért titkosították 30 évre a miniszterelnöki tanácsadó hűtlen kezelési ügyét, amely miatt börtönbe kellett volna vonulnia. A miniszterelnök tanácsadóját 1998-ban ítélték el hűtlen kezelés vádjával, de az akkori köztársasági elnöktől amnesztiát kapott, így elkerülte a börtönt.

Az Igazságügyi Minisztériumnál azt a tájékoztatást adták a politikusnak, hogy azért nem válaszolnak, mert a dokumentum eltűnt.

A Hír TV emlékeztet arra, hogy Farkas Flóriánnak nem ez lehet az egyetlen büntetőügye, a nyáron például csalás és közokirat-hamisítás miatt két roma politikus feljelentette a Lungo Drom elnökét a Fővárosi és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészségen, mivel úgy vélték, a Lungo Drom gazdasági és pénzügyeiről Farkas Flórián által készített jegyzőkönyvek közokirat-hamisításnak minősülnek. Az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) képviselői a roma szervezet VIII. kerületi épületére bejegyzett, 60 milliós jelzálogjogot is firtatták.

Október elején a Nemzeti Adó- és Vámhivatal házkutatást tartott az ORÖ volt megyei irodáiban, amelyek többségében a képviselők lakásán működtek. A RomNet számolt be róla, hogy 34 szabálytalanul működtetett, és azóta már bezárt irodában is iratokat foglaltak le, a költségvetési csalás gyanújával zajló büntetőeljárás részeként.

Lakatos Oszkár több alkalommal is bírálta a fideszes politikust a Hír TV-ben. Június végén arról beszélt, Farkas Flórián vezetése alatt került csődközeli állapotba az ORÖ, mivel a miniszteri biztos ellenőrzés nélkül kapott pénzeket az államtól. Az Egyenesen című műsorban pedig azt mondta, a hatóságok politikai nyomásra odázzák el a Farkashoz köthető ügyek vizsgálatait.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.