A karácsony miatt egyelőre nem keményít be a Ryanair

Januárra halasztják a poggyászra vonatkozó szabályok korábban bejelentett szigorítását.

MN
2017. 10. 24. 13:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A karácsonyi időszakra hivatkozva januárra halasztja a poggyászra vonatkozó szabályok korábban bejelentett szigorítását az ír Ryanair diszkont-légitársaság.

Az MTI-hez eljuttatott keddi közleményben a cég emlékeztet: eredetileg november elsején kellett volna életbe lépnie az új szabályozásnak, amely egyebek mellett csökkentette a fedélzetre vihető csomag méretét. Végül azonban úgy döntöttek, inkább januárra tolják az új szabályozás bevezetését, hogy ne az év legforgalmasabb időszakában okozzon problémát. A szabályzat január 15-én lép hatályba.

A Ryanair korábbi tájékoztatása szerint az új szabályok értelmében csak az elsőbbségi beszállást vásárlók vihetik majd fel a kabin méretű (55×40×20 centiméteres) kézipoggyászt a fedélzetre, és lehet a kézipoggyász mellett egy második, kisebb (35×20×20 cm) táska is náluk. A többi utastól a beszállítókapunál elveszik a kabin méretű poggyászt, és a csomagtérben helyezik el, így érkezéskor meg kell várni annak kiadását, a fedélzetre pedig csak egy kisebb táskát vihetnek fel. A szolgáltatás díjtalan. A Ryanair emellett 15-ről 25 kilogrammra növeli a feladható poggyász felső súlykorlátját.

A Wizz Airnél pedig október végétől már nemcsak a kis, de a nagy méretű kézipoggyászért sem kell majd fizetni. Persze az intézkedés bevezetése még nem jelenti azt, hogy minden utas kézipoggyásza a kabinban utazhat majd. Előfordulhat ugyanis a repülőgép telítettségétől függően, hogy néhány kézipoggyászt a repülőgép alsó csomagtárolójában helyeznek el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.