A Kehit küldi Lázár a Feneketlen-tónál privatizált telek ügyére

A volt főcserkészek által trükkös módszerrel privatizált telekre most hatalmas lakótömböt terveznek.

MN
2017. 10. 17. 13:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azonnali vizsgálatra utasította a Kormányzati Ellenőrzési Hivatalt (Kehi) Lázár János a Feneketlen-tó melletti telekprivatizáció ügyében – írja a Heti Válasz, amely elsőként számolt be arról, hogyan privatizálta egy állami cég korábbi, azóta felmentett vezetője az értékes budai telket, amelyre most egy hatalmas lakótömböt terveznek, kiváltva a helyiek tiltakozását.

A múlt héten a lap részletesen bemutatta, hogyan privatizálták, majd adták tovább a Miniszterelnökség alá tartozó Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. (ÉMI) ingatlanát. Különös zamatot ad a történetnek, hogy az ÉMI-t a magánosítás idején az a Henn Péter irányította, aki 2015 végéig a Magyar Cserkészszövetség ügyvezető elnöke is volt. A közbeiktatott cég többségi tulajdonosa pedig nem más, mint Henn bizalmasa, a cserkészszövetség volt nevelési igazgatója, Tekse Balázs.

A Heti Válasz írásbeli kérdéssel fordult a Miniszterelnökséget vezető miniszterhez, amelyben azt tudakolták: tesz-e bármilyen jogi lépést, tervez-e belső vizsgálatot a Miniszterelnökségnél? Célja-e, hogy – például az eredeti állapotot helyreállíttatva – visszaszerezze a kijátszott területet? A válasz szerint szerint Lázár János azonnal elrendelte a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) vizsgálatát. A „belső ellenőrzés” bevetése erős lépésnek számít, hiszen csak ritkán történik meg, hogy a Kehi soron kívüli ellenőrzésbe kezd egy ügyben.

Múlt héten először a Magyar Cserkészszövetség határolódott el közleményben az esettől, megerősítve, hogy az említett személyek 2015 vége óta semmilyen szervezeti, döntéshozói feladatot nem látnak el a szövetségben. Majd az Együtt jelezte, hogy hűtlen kezelés miatt feljelentést tesz a Feneketlen-tó melletti volt ÉMI-telek eladása ügyében. Információink szerint a párt nevében Szigetvári Viktor jegyzi a nyomozóhatóságnak eljuttatott dokumentumot.

 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.