A kormány korlátozhatná a tartózkodási engedélyt kérők számát

A nemzetbiztonság érdekeire hivatkozhatna a kabinet.

MTI
2017. 10. 26. 12:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormány várhatóan lehetőséget kap arra, hogy a jövőben korlátozza, egy adott országból hányan kérhetnek tartózkodási engedélyt. A már eddig is a parlament előtt fekvő javaslathoz az Országgyűlés törvényalkotási bizottsága ma fogadott el egy újabb módosítást. Eszerint ha nemzetbiztonsági kockázatot jelent egy adott országból tartózkodási engedélyt kérők száma, akik munkavállalás vagy más célból érkeznek ide, akkor létszámukat a kabinet rendeletben korlátozhatja.

A testület a hírközlési törvényt módosító javaslaton is kezdeményezett változtatást. Ez kismértékben szűkíti a tévé-előfizetők lehetőségét arra, hogy azonnali hatállyal felmondhassák szerződéseiket. Ha a szolgáltató kizárólag a csatornák sorrendjén változtat, de egyetlen adót sem vesz ki a csomagból, az előfizetők nem élhetnek a 45 napon belüli felmondás lehetőségével.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.