A Momentum is plakátfestésre készül az éjjel

A Momentum Mozgalom Simicska graffitizése után azt tervezi, éjjel politikai üzeneteket fest a plakátokra.

MN
2017. 10. 03. 16:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Simicska Lajost kedden hajnalban rendőrök igazoltatták Veszprémben, miután több fehér hirdetőoszlopra is felfestette azt a pocskondiázó mondatot, amelyet 2015 februárjában az Orbán Viktorral való szakításakor mondott – számolt be Facebook-oldalán a Helyiválasz.hu.

Az akcióban a vállalkozón kívül egy másik személy is részt vett, legalábbis a hatóságok tájékoztatása szerint a kiérkező rendőrök két személyt igazoltattak. Eljárás nem indult Simicska Lajos ellen, feltehetőleg azért, mert a plakáthelyek az érdekeltségébe tartozó Mahir Cityposter tulajdonában vannak.

A 24.hu-nak később sikerült elérnie a vállalkozót, lapunk tulajdonosát, aki tettét azzal magyarázta, hogy már két évvel ezelőtt megmondta a véleményét, „most a plakátokon csak megerősítettem”. – Hajrá, Magyarország, hajrá, magyarok! – tette hozzá. Néhány órával később kapucnis fiatalok eltüntették a feliratokat, emiatt viszont feljelentést tett a Mahir Cityposter Kft. – Felháborító, hogy Simicska úr feliratát engedély nélkül eltávolították, és kapucnis fiatalok rongálják a cég felületeit, ezért természetesen feljelentést teszünk –mondta a HVG.hu-nak Kovács István, a cég ügyvezetője.

A Momentum Mozgalom az ügy után azt tervezi, hogy ma éjjel újabb politikai üzeneteket fest a plakátokra. Álláspontjuk szerint Simicska Lajos mindenkinek üzent, hogy használja az oszlopait politikai üzenetek megfogalmazására. Végső döntés még nem született arról, hogy megtartják-e az akciót vagy sem, de információink szerint a toborzás már elindult.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.