A Momentum közölte: becsületszerződést köt a választókkal

Soproni Tamás közölte: egyebek mellett vállalják, hogy átvilágítják a politikusok vagyonosodását.

MN
2017. 10. 03. 7:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Becsületszerződést kötne a választópolgárokkal legújabb akciójában a Momentum – írja a Hír TV. A párt alelnöke arról beszélt: a Momentum vállalja, hogy a rendszerváltás óta eltelt időszak összes korrupciógyanús ügyét kivizsgálja, ahogyan azt is, hogy átvilágítja a politikusok vagyonosodását, és kizárja a közbeszerzésekből a politikusok rokonait. Soproni Tamás szerint ez a demokrácia ára.

„A demokráciának megvannak a maga költségei. Amikor népszavazáson veszünk részt, akkor az állam a közös zsebünkből fizet egy rakat pénzt. Amikor arról beszélünk, hogy mondjuk a Momentumban fontosnak tartjuk a szegény, hátrányos helyzetű gyermekeknek az oktatását, és külön erre lesz a programunkban egy kiemelt terület, akkor a saját zsebünkből fizetjük, ezt vállaljuk. Vannak költségei annak is, ha valaki politikussá válik, és azokat a családjának is meg kell fizetnie. Egy egészségesebb demokráciában ez az út áll előttünk” – fogalmazott.

Kedden a Momentum Facebook-oldalán is közölte: becsületszerződést köt a polgárokkal. Ebben „vállaljuk, hogy megvalósítjuk az elszámoltatási programunkat – és garanciákat fogalmazunk meg arra nézve, mi hogyan maradunk tiszták.”

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.