A nemzetbiztonsági bizottságban sem derült ki semmi a Soros-tervről

Lehet, hogy a terv nem létezik, de Németh Szilárd szerint a Jobbik egyesült az LMP-vel, hogy végrehajtsa.

MN
2017. 10. 11. 14:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormánypártok által sokat emlegetett „Soros-terv” létezése ügyében alakult ki vita az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának szerdai zárt ülésén, illetve az ülés után a képviselői nyilatkozatokban. Az ülésről elsőként távozó jobbikos Mirkóczki Ádám az MTI tudósítása szerint azt mondta: próbálta feszegetni a „Soros-terv” létét. Szerinte az, hogy ki mit nyilatkozott, nem egy terv része, ezért szerette volna megtudni a jelen lévő szolgálatoktól, meg tudják-e erősíteni: létezik a Soros-terv, de „ebben a kérdésben nem lett okosabb”.

Németh Szilárd, a testület fideszes alelnöke úgy reagált, hogy az ellenzék a „politikai balhé és vircsaft műfaját alkalmazza”, és pártpolitizálást folytat a testületben. Németh szerint a Jobbik is összeolvadt az LMP-vel és a baloldali ellenzékkel. A kormánypárti politikus felháborodását fejezte ki amiatt, hogy a Jobbik szerinte a Magyarország biztonságáért kötelezettséget vállaló szerveket, a rendőrséget, a terrorelhárítást és a titkosszolgálatokat is be akarja rángatni a politikai mezőbe. Ennek célja és mozgatórugója is Soros György tervének végrehajtása – mondta Németh Szilárd.

Molnár Zsolt, a bizottság szocialista elnöke viszont azt mondta: az ülésen számára bebizonyosodott, hogy a „Soros-terv” csak a Fidesz PR-kommunikációjában létezik.

A bizottság ülésének nyilvános részén Szél Bernadett, az LMP képviselője kezdeményezte a paksi atomerőmű bővítésével kapcsolatos beszámoló napirendre vételét. Az ülés után arról beszélt: többszöri felvetésére sem kapott tisztességes választ a – különösen a lobbitevékenységet firtató – kérdéseire. Szél kezdeményezte, hogy ha kell, rendeljenek el zárt ülést, de a kormányzat részéről nem éltek a lehetőséggel.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.