Állatvédelem: több pénzre lenne szükség

Nőhetne a megmentett állatok száma, ha több pénz kerülne a rendszerbe.

MN
2017. 10. 01. 16:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A törvényi szabályozás nagyjából megfelelő, de több ráfordított pénzzel nőhetne a megmentett állatok száma – derült ki a Hír TV Látótér című műsorából.

Mint kiderült, a kormány jelenleg annyi támogatást szán a területre, amennyiből csupán egy menhely éves fenntartásának költségeit lehet fedezni. Ez évente nagyjából negyvenmillió forintot jelent. „A végrehajtási részen sokkal több anyagi és infrastrukturális eszközt kellene biztosítani a hatóságoknak” – jelentette ki Kajó Cecília állatvédelmi jogász.

Szóba került az állatkínzás is, amiről Síklaki István szociálpszichológus elmondta: visszatérő elem, hogy az elkövetők maguk is átéltek korábban hasonlóan kiszolgáltatott helyzetet. Szerinte a tettest ilyenkor hatalmába keríti az érzés, hogy bármit megtehet: az elkövető a módosult tudatállapotban csak arra tud gondolni, hogy az áldozat ki van neki szolgáltatva. 

Csaknem húsz éve számít bűncselekménynek az állatkínzás, a szakjogász szerint viszont a megelőzéshez hozzájárulna az is, ha több pénz jutna állatvédelemre. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.