Aradszki: Nem Soros György a sátán, hanem a terve sátáni

A kereszténydemokrata politikus szerint félreértették a szavait.

MN
2017. 10. 17. 7:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nem, nem, Soros nem egyezik meg a sátánnal. Soros szabad ember. Szabadon gondolkodó ember. Szabad választási lehetősége van. Ezt váltig tartom – mondta a 24.hu-nak a kereszténydemokrata Aradszki András. Az országgyűlési képviselő szerint félreértették a szavait. A villáminterjúban azt állította, nem tett egyenlőséget Soros és a sátán közé.

Aradszki András hétfői parlamenti felszólalásában arról beszélt, hogy a rózsafüzér a legerősebb fegyver a gonosz ellen, képes a történelem megváltoztatására, amit Soros György is meg fog tapasztalni.

A 24.hu kérdésére, hogy mégis hogy jön össze egy beszédben Soros és a sátán, azt mondta, a Soros-terv a sátáni. Úgy vélte, „vannak olyan irányok, elképzelések, amelyek alapvetően szembemennek azzal az eddigi világrenddel, amelyben a keresztény ember gondolkodik. A sátán ellentmond a világ rendjének, azt akarja felforgatni”.

A kérdésre, hogy vajon a rózsafüzérima a legjobb orvosság-e a bajainkra, azt mondta, sok más módszer van, de keresztény emberként neki fontos eszköz, hogy a hitünk erősödjön abban is, hogy jobb világot tudunk alkotni, és Isten képére tudjuk formálni.

Korábban Beer Miklós váci megyés püspök az ATV-ben elmondta, Aradszki megjegyzése elhibázott kijelentés volt, nem mondhatjuk a másik emberre, hogy sátán. A püspök szerint az ember méltóságát tiszteletben kell tartani, még ha nem egyezik is a véleményük.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.