Aranyáron készül a Vajna-baráti kör forgatókönyve

Dobó Kata rendezi, Vajna Tímea barátnője menedzseli a Kölcsönlakás című film tervét. Már a forgatókönyvre 10,5 millió forintot kaptak.

MN
2017. 10. 06. 5:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már indulásakor rekordokat döntöget a Kölcsönlakás című vígjáték: Sárosi Mónika producer – Vajna Tímea üzlettársa és barátnője – 10,5 millió forintot kapott a Magyar Nemzeti Filmalaptól az eredeti színdarab forgatókönyves átiratára, ami kiemelkedően magas összegnek számít.

Mint a támogatásról beszámoló 444.hu megjegyzi, egy forgatókönyvre általában 3-4 millió forintot szavaz meg az MNF döntőbizottsága, és kivételes esetnek számított, amikor az Oscar-díjas Nemes Jeles András Sunset című filmtervére 2015-ben 21 milliót vagy Antal Nimród Viszkisére 12 millió forintot adtak.

A Kölcsönlakást Dobó Kata színésznő, Andy Vajna filmügyi kormánybiztos egykori élettársa rendezi, akinek ez lesz az első rendezői munkája. Igaz, a 444.hu szerint Sárosi Mónika sem számít meghatározó producernek, eddig csak a Pappa Piában vállalt szerepet.

Sárosi korábban egy rendezvényszervező cég vezetőjeként került be a hírekbe: 2013 decemberében például személyesen szerződött Rogán Antal akkori polgármesterrel kommunikációs munkákra az Absolute Occasion Kft.-n keresztül.

Bruttó 47 millió forintot számlázhatott ki a belvárosi önkormányzatnak az Észak-Lipótváros megújítása projekt kommunikációs feladataiért, az önkormányzati tulajdonú Váci utca Bevásárlónegyed Nonprofit Kft. pedig további 13 millióért szerződött velük pr-feladatokra. 2015-ben ugyanez a cég bruttó 19 milliót számlázott ki az Országgyűlés Hivatalának digitalizációs feladatok elvégzéséért cserébe, rendezvényszervezésre nettó 350 milliós keretösszegről szerződtek a szintén állami Educatio Nonprofit Kft.-vel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.