Az ellenzéki szimpatizánsok fele szerint Orbán Viktor marad a kormányfő

A fordulópont az lehetne, ha az ellenzéki pártok október 23-án fel tudnának mutatni valamit.

MN
2017. 10. 22. 7:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ellenzéki szimpatizánsok fele is Orbán Viktor újraválasztására számít – mondta Deák Dániel, a Nézőpont Intézet elemzője az M1 aktuális csatornán vasárnap. Ez szerinte azzal indokolható, hogy a gazdasági mutatók kiemelkedők, az ellenzéki oldalon pedig nincs valós, jobb teljesítményt felmutatni képes alternatíva – írja az MTI.

Az elemző úgy véli, Botka László lemondása Gyurcsány Ferencnek kedvezett, illetve hozzátette, hogy jelenleg a baloldalon nincs olyan miniszterelnök-jelölt, aki meg tudná szólítani a baloldali szavazók jelentős részét. A választók az MSZP-n belül káoszt látnak. A fordulópont az lehetne, ha az ellenzéki pártok október 23-án fel tudnának mutatni valamit, ami nem valószínű, mivel meghiúsult a közös ellenzéki megmozdulás, így nem alakítható ki a kormányváltó alternatíva. Deák Dániel álláspontja szerint a baloldali szimpatizánsok ezért arra számítanak, hogy a Fidesz fogja megnyerni a választásokat 2018-ban, és Orbán Viktor lesz ismét a kormányfő.

A Jobbik a saját szavazóit sem tudja megszólítani – mondta, és kérdésnek nevezte, hogy a pártnak a kampány során sikerül-e meggyőznie a szimpatizánsokat arról, hogy Vona Gábor jó miniszterelnök lehet. A Nézőpont Intézet legfrissebb közvélemény-kutatásának adatai szerint fél évvel a 2018-as választás előtt a felnőtt népesség csaknem kétharmada, 64 százaléka és még az ellenzéki szimpatizánsok fele is arra számít, hogy újra Orbán Viktor lesz a miniszterelnök.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.