Az LMP nem vesz részt a közös ellenzéki tüntetésen október 23-án

Hadházy Ákos szerint valószínűleg összefogásokról lenne szó, ennél viszont fontosabb az ünnep.

MN
2017. 10. 12. 16:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gulyás Márton jelentette be korábban, hogy közös ellenzéki tüntetést szerveznek október 23-ára.

Az ATV Fórum című műsorában Hadházy Ákos azt mondta, hogy nem vesznek részt a közös ellenzéki tüntetésen. A párt társelnöke az Index kérdésére válaszolva azt is közölte, hogy sokat gondolkodtak a dolgon, alapvetően jogosnak és fontosnak tartják a Gulyás-féle mozgalom célját, illetve gratulálnak a konzultáció és a választási törvény koncepciójának összehozásához. A politikus szerint azonban az október 23-i tüntetés már nem ennek a jegyében történik, pedig lehetne az is a célja akár, hogy reményt adjon az embereknek. Helyette valószínűleg együttműködési technikákról, összefogásokról lenne szó az ott megjelenő ellenzéki pártokkal kapcsolatban, és Hadházy szerint ennél azért fontosabb ünnep az október 23. Azt viszont leszögezte, hogy az LMP távolmaradása nem jelenti azt, hogy a jövőben nem vesznek részt választási szövetségekben vagy fognak össze más pártokkal, de ezekről akkor kell beszélni, amikor megvan a megfelelő mód és idő rá.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.