Az őcsényi panziótulajdonos szerint bűnpártoló Orbán Viktor

„Aki pártolja, helyesli a bűnt, az bűnpártoló. Én úgy tudom, hogy talán a törvény bünteti is” – mondta.

Lőrincz Tamás
2017. 10. 03. 17:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Átadta a hivatalt az alpolgármesternek az őcsényi polgármester, akinek vesztét a nemzeti konzultációkkal táplált menekültellenesség okozta. A településen decemberben tartanak időközi választást –számolt be a Hír TV

A településen egy panziós – egy civil szervezet közreműködésével – olyan menekülteket üdültetett volna, akik hivatalosan oltalmat kaptak a magyar hatóságoktól. A polgármester az első nyilatkozatában pártolta a kezdeményezést, ezért azonban sokan támadták a Facebookon. A falu lakóinak feltüzelésében két önkormányzati képviselő is részt vett. Velük a polgármester a jövőben nem tudott volna együtt dolgozni, ám a képviselő-testület nem volt hajlandó feloszlatni magát. A polgármesternek emiatt nem maradt más választása, mint hogy lemond.

A népharag a panzió tulajdonosát is elérte, amikor kiszúrták a kisteherautójának a kerekeit. A helyiek indulatairól a miniszterelnök megértően nyilatkozott. Egyebek mellett azt mondta, „nagyon helyes, hogy határozottan, hangosan és érthetően fejezték ki a véleményüket” az őcsényiek. 

– Azt mondhatom, hogy bűnpártoló a miniszterelnökünk, mert ez bűn. Aki pártolja, helyesli a bűnt, az bűnpártoló. Én úgy tudom, hogy talán a törvény bünteti is – reagált a Hír TV-nek a panzió tulajdonosa. – Nagyon szomorúnak tartom ezt, és úgy érzem, hogy összeomlott Magyarországon a jogállam. Nem tudni, hogy milyen következmények lesznek ezután, ha elszabadul az erőszak. Szerintem a lelkiismeretébe bele kell néznie a miniszterelnökünknek – fogalmazott Fenyvesi Zoltán tulajdonos.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.