Az ország több pontján is nyögik az átvonuló vihar utóhatásait

Több száz bejelentés érkezett a tűzoltókhoz és az E.ON Hungária Zrt.-hez a vihar okozta károk miatt.

MN
2017. 10. 29. 17:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több száz bejelentés érkezett a fővárosi tűzoltókhoz vasárnap a vihar okozta károk miatt, főként fák dőltek ki és a szél rongálta meg az épületeket – közölte Kolozsi Péter, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője az MTI-vel.

A helyettes szóvivő közlése szerint szinte percenként érkeztek a bejelentések arról, hogy a szél, illetve kidőlt fák épületekben, infrastruktúrában okoztak kárt.

A XX. kerületi Kölcsey utcában villanyvezetékre dőlt egy fa, itt a tűzoltók létrás tűzoltóautóval és láncfűrésszel távolították el a fát.

A XIX. kerületi Szövetség utcában egy öles fa a vasúti sínekre dőlt. Szintén a vasúti sínre dőlt egy fa a X. kerületi Keresztúri úton, az akadályt tűzoltódaruval távolították el. A X. kerületben a Gyakorló utcában is gondot okozott a vihar: egy társasház tetejét rongálta meg a szél.

A VIII. kerületben egy bevásárlóközpont tetőszerkezetét rongálta meg a szél, a veszélyes helyzetet alpintechnika segítségével szüntették meg – mondta Kolozsi Péter.

A helyettes szóvivő kiemelte, hogy a hivatásos tűzoltók munkáját önkéntes tűzoltó egyesületek és a Budapest Mentőszervezet tagszervezetei is segítik.

Hozzáfűzte: azt kérik a lakosságtól, hogy értesítsék a katasztrófavédelmet, ha egy korábban bejelentett káresetet időközben felszámoltak, hogy a tűzoltók sehová se menjenek ki feleslegesen.

Ezerhétszáz fogyasztó

Csaknem hétszáz fogyasztónál okozott áramszünetet a viharos szél Tolna megye három településén – közölte az E.ON Hungária Zrt. kommunikációs referense.

Varga Ivett elmondta: Hőgyészen és Szakályban 396, Pörbölyön 276 fogyasztási helyen nincs áram, miután fa dőlt a vezetékre, illetve villanyoszlopok törtek el. Emellett több külterületi fogyasztónál is szünetel a szolgáltatás. Az E.ON munkatársai dolgoznak a hibák elhárításán – tette hozzá.

Csaknem ezer fogyasztási helyen szünetel az áramszolgáltatás a viharos szél miatt Rákóczifalván, az áramszolgáltató E.ON szakemberei a helyszínen dolgoznak – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

S. Tóth Anikó elmondta: a több mint ötezer lakosú városban vezetékeket, transzformátorokat rongált meg a szél, és kitört egy villanyoszlop is. A szolnoki hivatásos tűzoltók több helyről fákat, faágakat távolítottak el – tette hozzá.

Jász-Nagykun-Szolnok megyében a katasztrófavédelmet vasárnap reggeltől délután négy óráig 35 helyre riasztották. A legtöbb esetben kidőlt fákat kellett eltávolítaniuk a tűzoltóknak Rákóczifalván kívül Tiszabura, Jászladány, Jászárokszállás, Jászberény, Kenderes és Szolnok egyes területein – számolt be a szóvivő.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.