Beer Miklós: Nem mondhatjuk Soros Györgyre, hogy sátán

A püspök szerint a KDNP-s politikus megjegyzése elhibázott kijelentés volt.

MN
2017. 10. 12. 4:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Nem mondhatjuk a másik emberre, hogy sátán” – jelentette ki Beer Miklós, a váci egyházmegye püspöke az ATV Egyenes beszéd című műsorában annak kapcsán, hogy a kereszténydemokrata Aradszki András Soros Györgyöt a sátánnal azonosította hétfői parlamenti felszólalásában, és azt mondta, hogy a rózsafüzér a legerősebb fegyver a gonosz ellen, amit Soros György is meg fog tapasztalni.

A püspök szerint ez elhibázott kijelentés volt. Úgy vélte, nem szabad a másik embert sátánnak nevezni, az emberi méltóságát tiszteletben kell tartani, még ha nem egyezik is a véleményük.

Beer Miklós felhívta a figyelmet arra is, hogy Aradszki megjegyzése ráadásul a protestáns testvéreket is megbántotta, akik nem imádkozzák a rózsafüzért. Az egyházi vezető arról is beszélt, hogy nem ért egyet Semjén Zsolt pártelnökkel sem, aki szerint a migráció okozója a szabadkőművesség Soros-féle leágazása. Mint mondta, felelőtlen és meggondolatlan, aki azt mondja, hogy a menekülthullám mögött a szabadkőművesek állnak.

A püspök szerint azt, hogy egy történelmi kor társadalmi struktúrája hogyan alakul, egyvalakire nem lehet ráhúzni, nem szabad ezért valakit bűnbakká tenni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.