Bombafenyegetés miatt riasztották a magyar Gripeneket

Az utasszállítót a határig kísérték, majd átadták a román légierő készenléti szolgálatának.

MN
2017. 10. 12. 10:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy Kanadából az Egyesült Arab Emirátusokba tartó civil utasszállító repülőgépet ért bombafenyegetés miatt riasztotta csütörtökön 11 óra 30 perc körül a Magyar Honvédség készültségi szolgálatában lévő Gripenjeit a NATO-integrált légi vezetési központ – közölte a Magyar Honvédség.

A Gripen-pár az utasszállítót a magyar határnál elfogta, és elvégezte az azonosítást, az elfogáshoz a szolgálat gépeinek át kellett lépniük a hangsebességet.

Az utasszállító a repülési tervtől nem tért el, és a rádiókapcsolatot is felvette a magyar polgári légiforgalmi irányítással. A Gripenek a határig kísérték a repülőgépet, ahol átadták a román légierő készenléti szolgálatának, majd visszatértek a kecskeméti repülőbázisra.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.