Bosszúságot okozhat az utasoknak a hármas metró pótlása

A Közlekedő Tömeg Egyesület szerint gyengén szervezték meg a menetrendet.

MN
2017. 10. 06. 15:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Közlekedő Tömeg Egyesület szerint gyengén szervezték meg a novemberi pótlóbuszok menetrendjét és kihasználtságát – írja a Hír TV.

A szakmai szervezet kifogásolja, hogy a buszok novembertől csak a Lehel térig járnak majd és nem mennek el a Nyugati pályaudvarig. A járatok kihasználtságát is aggályosnak találják, mert az elfogadható 80 százalék helyett 90 százalékkal számolnak, ami kritikusnak számít.

Úgy vélik, hogy ráadásul az autósokkal nem is számoltak, így könnyen hatalmas torlódások alakulhatnak ki az újpesti végállomás és a Lehel tér közötti szakaszon.

Azok számára, akik esetleg autó helyett a közösségi közlekedést választanák, nem lesz már hely a hálózaton – mondta a Hír TV-nek Kelemen Tamás. A Közlekedő Tömeg Egyesület alelnöke hozzátette: a pótlóbuszok, ha akár egy zöld jelzést is lekésnek, máris „borul az egész vonal”.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdán, a társadalmi egyeztetést követően hozta nyilvánosságra a 3-as metró felújításának idején érvényes forgalmi rendet, illetve az intézkedések listáját. Bár a BKK célja az volt, hogy minden közlekedő érdekeit figyelembe véve alakítsa ki a forgalmi rendet, az aktuálisan pótolt vonalszakaszokon, különösen a csúcsidőben, megnövekszik majd az utazási idő.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.