Budaörsön tüntettek a devizahitelesek

Rendőri túlkapás miatt demonstrált a Nem adom a házamat nevű mozgalom Budaörsön. Videó!

MN
2017. 10. 06. 13:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagyjából egy tucat ember demonstrált a Nem adom a házamat nevű mozgalom nevében Budaörsön, amiért a múlt héten – álláspontjuk szerint – „rendőri túlkapás” történt a helyi OTP Bankban rendezett akciójuk során. Póka László sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy a kiérkező rendőrök jogellenesen cselekedtek, amikor belső utasítást követve erőszakkal kivezették őt a bankból. Mindez azonban szerinte törvénytelen, mert egy belső utasítás nem írhatja felül az érvényes jogszabályokat. Lapunk megkérdezte a rendőrség álláspontját is, azonban a hatóságok az érintettek személyiségi jogaira hivatkozva nem adhattak bővebb felvilágosítást.

A Nem adom a házamat mozgalom egyébként már korábban is több demonstrációt szervezett a pórul járt devizahitelesekért. Nyáron például a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia pályáján jártak, ám a biztonsági őrök kivezették a tízfős csoportot. A mozgalom tavaly egy hitelezési konferenciát is megzavart, de tüntettek a miniszterelnök felcsúti háza előtt is. Márciusban egy devizahiteles ügyben ítéletet hirdető bíróval üvöltöztek. A Fővárosi Törvényszék akkori tájékoztatása szerint végül nem volt szükség rendőri intézkedésre.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.