Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián

A Lungo Drom elnöke ötezer emberrel és Bódi Guszti-koncerttel demonstrálná, hogy még mindig van befolyása.

MN
2017. 10. 16. 14:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ötezer embert akar összehívni október 28-án Szolnokra, a városi sportcsarnokba Farkas Flórián, a Lungo Drom elnöke – írja a Romnet. A rendezvényt, amelyre országos mozgósítással, buszokkal szállítanák az embereket, „tisztújító kongresszusként” szervezik, de erre egyébként nincs szükség, hiszen Farkast már júniusban Kisújszálláson, egy ebédnek álcázott kongresszuson megerősítették az elnöki pozícióban.

A Romnet szerint a Híd a munka világába felzárkóztató program szabálytalan költekezése miatt megtépázott tekintélyű miniszterelnöki biztos erődemonstrációnak szánja a szolnoki rendezvényt, hogy a kormánypártnak meg tudja mutatni, a romák körében töretlen iránta a bizalom, és még mindig ő bír a legnagyobb befolyással a cigányságra, vagyis lehet rá számítani a jövő évi választáson.

Ennek érdekében – a Romnet több, megyei cigány vezetőtől származó információi szerint – az ország összes megyéjéből a helyi funkcionáriusoknak legalább három-négy autóbusszal kell szállítani jövő szombatra a romákat, a Szolnok melletti településekről szinte az összes romát a tanácskozásra vezényelnék. Az sem baj, ha ezek az emberek nem tagjai a Lungo Dromnak, mert a rendezvény kezdete előtt kitöltetik velük a belépési nyilatkozatot. Az ötezer főnek ételt és italt is adnának, és a rendezvény végén Bódi Guszti és Bangó Margit gondoskodna a jó hangulatról.

A Romnet forrásai szerint az eredeti elképzelések szerint Orbán Viktor miniszterelnök mondott volna beszédet Farkas Flórián rendezvényén, de a Lungo Drom és a Fidesz májusban, titokban aláírt választási együttműködési megállapodása után Kövér László választmányi elnököt, az Országgyűlés elnökét ért sajtótámadások miatt erről letettek. A kormány nevében valószínűleg az emberi erőforrások miniszere, Balog Zoltán lesz jelen.

A helyzet pikantériája, hogy éppen Balog Zoltán minisztériuma volt az, amely három éve megállapította, hogy a legnagyobb társadalmi felzárkóztatási programként indított Híd a munka világába projekt hemzseg a szabálytalanságoktól, és 1,6 milliárd forintot visszakövetelt a 2,5 milliárdos támogatásból. A botrány miatt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal is nyomoz, de gyanúsítotti kihallgatásra eddig nem került sor. 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.