Cserdi polgármestere befogadná az Őcsényből elhajtott menekülteket

Bogdán László a Hír TV Szabadfogás című műsorában árulta el, hogy szívesen látják a családokat.

MN
2017. 10. 04. 16:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Cserdiben szívesen látjuk az Őcsényben nem kívánatos menekült családokat. Büszkék leszünk, ha nálunk pihennek néhány napot – mondta a Hír TV Szabadfogás című műsorában Bogdán László, Cserdi polgármestere. A hírről a műsor házigazdája, egyben a Heti Válasz újságírója, Dévényi István számolt be a lap internetes felületén.

Azt írta: „Mivel ott ültem mellette, így azt is hallottam, amikor Pörzse Sándor megkérdezte tőle, hogy »De mit szólnak ehhez a cserdiek?«. Mire Bogdán László azt válaszolta: »ők velem együtt 800 éve migránsok ebben az országban«.”

Ismert, a Tolna megyei Őcsényben Fenyvesi Zoltán panziótulajdonos látott volna vendégül menekült családokat, emiatt életveszélyesen megfenyegették, és megrongálták az autóját. A menekültek fogadásából a településen akkora botrány lett, hogy lemondott Fülöp János polgármester.

Korábban Orbán Viktor is állást foglalt az őcsényi eset kapcsán. A miniszterelnök semmi kivetnivalót nem lát abban, hogy a településen tiltakoznak (kiszúrják a panziótulajdonos kocsijának kerekét) a migráns gyerekek táboroztatása ellen. Az őcsényi panziótulajdonos szerint Orbán Viktor bűnpártoló.

Később Beer Miklós katolikus püspök is megszólalt, aki szerint az eset szonda a mai magyar társadalmunk állapotáról, a közhangulatról, amely elszomorítja. Székely János szombathelyi püspök pedig azt mondta, szívesen vendégül látná néhány napra a gyerekcsapatot, akár a püspökségen is. Ezzel szemben a magyar katolikus egyház vezetője, Erdő Péter esztergom-budapesti érsek faképnél hagyta a Hír TV stábját, amikor arról kérdezték, nem tartja-e szükségesnek az egyházi figyelemfelhívást a menekültek ügyében is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.