Cserdi polgármestere nem követte, hogy sikkasztásért elítélték

Bogdán László szerint ha a törvényszék azt mondja, akkor „az biztosan úgy is van”.

MN
2017. 10. 27. 6:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem tud arról Cserdi polgármestere, hogy elítélték volna – közölte a Pécsma.hu csütörtökön. A lapnak arról számolt be a Pécsi Törvényszék, hogy Bogdán László az Elcoteq termelési vezetőjeként dolgozott, amikor 2010-ben vádat emeltek ellene. A cégnél termelési és raktárvezetési feladatokat látott el, rá volt bízva a raktárban lévő valamennyi árucikk, amely felett felügyeletet gyakorolt, tárolta, kezelte. A bíróság szerint a polgármester 2010 februárjától több mint három hónapon keresztül egy másik vádlottal együtt az ellenőrzési szabályokat ismerve és annak hiányosságait kihasználva nagy tételben mobiltelefonokat, alkatrészeket és tartozékokat vitetett ki a gyár területéről, tulajdonított el. Ezért Bogdánt 2014-ben jogerősen, másodfokon sikkasztásért és társtettesként elkövetett sikkasztásért két év börtönre és 200 ezer forint pénzbüntetésre ítélték, amelyet négy év próbaidőre felfüggesztettek. Miután a közügyektől nem tiltották el, maradhatott polgármester Cserdiben.

Amikor Bogdánt szembesítette a lap a Pécsi Törvényszék által közöltekkel, csak szűkszavúan nyilatkozott. Azt mondta, nem tud az ítéletről, de ha a törvényszék ezt mondja, akkor „az biztosan így is van”, ám ő nem követte az eseményeket.

Rákérdeztek arra is, hogyan fér össze saját ügye a „köcsögmentesítő programjával” – vagyis azzal, hogy 2013 óta a helyi roma fiataloknak börtönlátogatást szervez, hogy elrettentse őket a bűnözéstől. Erre a polgármester azt felelte, erről személyesen beszélne, majd gyorsan azzal zárta le a beszélgetést, hogy „át kell szállnia a vonaton”.

Nemrég Bogdán azzal kapcsolatos történetében merültek fel kételyek, amely szerint a Roma Parlament Egyesület budapesti rendezvénye után megrúgták és leköpték. Ezzel kapcsolatos írásunk itt olvasható. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.