Dél-afrikai kézben az Aréna pláza

Budapest egyik legsikeresebb bevásárlóközpontja 275 millió euróért kelt el.

MTI
2017. 10. 03. 9:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Budapest második legnagyobb bevásárlóközpontját, a Symmetry Arena Ingatlankezelő Kft. tulajdonában álló Aréna plázát 275 millió euróért (85 milliárd forintét) vásárolta meg a dél-afrikai NEPI Rockcastle vállalat – közölte kedden az eladó nemzetközi ingatlan-tanácsadója, a CBRE Magyarország.

Tim O’Sullivan MRICS, a CBRE magyar tőkepiaci vezetője az MTI-hez eljuttatott közleményben hangsúlyozta, az Aréna pláza eladása nemcsak azért fontos, mert egy rendkívül komplex és meghatározó ügylet a magyar piacon, de egy újabb jelentős nemzetközi befektetési társaság megjelenését is jelenti. Kitért arra is, hogy a tavalyihoz hasonlóan idén is erős évre számítanak, a várakozások szerint év végére közel 1,7 milliárd eurónyi tőke érkezhet a hazai kereskedelmi ingatlanpiacra.

Az Aréna Pláza 2007-ben épült a Keleti pályaudvar szomszédságában, az évente mintegy 10 millió látogatójával és százszázalékos bérbeadottságával Budapest egyik legsikeresebb bevásárlóközpontja. A plázát olyan vezető nemzetközi márkák bérlik, mint például a Bershka, a H&M, az IMAX Cinema City, a KFC, a Massimo Dutti, a McDonald’s, a Media Markt, a New Yorker, a Peek & Cloppenburg, a Pull & Bear, a Sports Direct, a Starbucks, a Stradivarius, a Tesco és a Zara – közölte a CBRE.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.