Deutsch Tamás az OLAF-hoz fordul Gyurcsány Ferencék miatt

Azt reméli, hogy azonnali vizsgálatot rendelnek el az ügyben.

MN
2017. 10. 12. 12:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az EP-képviselő csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján kifejtette: az Európai Bizottság mintegy 1,5 milliárd forint összegben adott megbízást az Altus vezette konzorciumnak, Gyurcsány Ferenc cége pedig az ebből származó bevételéből 80 millió forintot juttatott a Magyarországon rendkívül súlyos bűncselekménnyel gyanúsított Czeglédy Csaba – az Éljen Szombathely!, az MSZP, a DK és az Együtt színeiben megválasztott – szombathelyi önkormányzati képviselőnek, aki az MSZP-nek, a DK-nak és az Altusnak is volt ügyvédje, írja az MTI.

Czeglédy Csaba és társai ellen bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt folyik eljárás. A gyanú szerint a férfi által vezetett, munkaerő-közvetítést végző Human Operator Zrt. köré szerveződő, munkaerő-közvetítéssel foglalkozó céghálózat 2013 és 2016 között mintegy 3 milliárd forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek. A Human Operator Zrt.-hez kapcsolódó iskolaszövetkezetek nagy része a cég által közvetített diák­munka után nem fizette ki a diákok májusi és júniusi bérét. Az elmaradás becslések szerint mintegy ezer diákot érint, és milliókra rúg.

Deutsch Tamás közölte, azt reméli, hogy az EU-s források terhére elkövetett súlyos csalás és más szabálytalanságok gyanúját felvető tranzakcióval kapcsolatban az OLAF azonnali vizsgálatot rendel el. A politikus nélkülözhetetlennek nevezte, hogy a hivatal megtegye a szükséges lépéseket.

A képviselő emlékeztetett, hogy már másfél éve is szót emelt az Altus vezette konzorciumnak az Európai Bizottságtól kapott megrendelése miatt. Nincs példa Európában arra, hogy egy volt miniszterelnök, egy jelenleg is aktív politikus tulajdonában lévő magánvállalat az európai adófizetők pénzéből 1,5 milliárd forintnyi megbízást kapjon – jegyezte meg. Gyurcsány Ferenc a cége nyereségéből támogatta a saját pártját, tette hozzá.

Azzal kapcsolatban, hogy várhatóan jövő szeptemberben szavaz az EP plenáris ülése a jogállamiság magyarországi helyzetéről szóló különjelentésről, Deutsch Tamás azt mondta: „Soros-jelentés” készül az EP-ben. Ennek előkészítése megkezdődött, a magyar és az európai szocialisták és liberálisok által indított durva politikai támadássorozatról van szó, amellyel „kínpadra akarják húzni Magyarországot”. A cél szerinte egyértelmű: „tiltott teljesítményfokozó szert” akarnak biztosítani a harmatgyenge magyarországi ellenzéknek. A politikus arra számít, hogy a legdurvább, legbecsmérlőbb politikai vádakat fogják megfogalmazni Magyarországgal szemben.

A „Soros-tervről” szóló, neten is kitölthető nemzeti konzultáció esetleges manipulálhatóságát érintő kérdésre Deutsch azt mondta: az elektronikus kérdőívet az adatvédelmi hatóság is szabályszerűnek minősítette. A rossz szándékú „csibészkedés” lehetőségét ugyan nem zárja ki teljesen a rendszer, de szerinte helyes is, hogy az állam nem azokból a kevesekből indul ki, akik mindent el akarnak rontani – jegyezte meg.

A „sátáni Soros-tervet” emlegető KDNP-s Aradszki András szavaira a fideszes EP-képviselő úgy reagált: Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszterrel ért egyet, aki ezeket a szavakat a népszórakoztatás műfajába sorolta. Az azonban tény, hogy Soros György ördögi – mondta.

Azt, hogy az MSZP a választásig nem kezdeményez a parlamentben vitanapot, nem vesz részt ötpárti egyeztetéseken, nem fordul a köztársasági elnökhöz és az Alkotmánybírósághoz, a politikus úgy kommentálta: a szocialisták eddigi parlamenti munkáját is a „múló jelentéktelenség” jellemzi.

A felcsúti kisvasúthoz kapcsolódó egyik netes fejlesztés megvalósulását firtató kérdésre Deutsch Tamás azt válaszolta: a felcsúti fejlesztéstől várt eredmények sokkal jobbak lettek az előzetesen meghatározottnál, a kisvasút nagymértékben hozzájárult a térség turisztikai árbevételének növekedéséhez, és a programban megfogalmazott minden fejlesztés megvalósul.

Perel a DK

„Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője a mai napon bejelentette, hogy az EU csalás elleni hivatalához fordul. A bejelentés indoka, hogy Deutsch szerint az Altus az Európai Bizottsággal kötött megállapodásából származó bevételéből adott 80 millió forintot Czeglédy Csabának.

A jogvégzett Deutsch Tamást tájékoztatjuk, hogy ezidáig nem sikerült elsajátítania a nyilvános cégpapírok értő olvasásának képességét. Segítünk neki: két Altus nevű cég létezik. Az Altus Befektetési Zrt. valóban kötött megbízást az EU-val, igaz, a Deutsch által említett másfél milliárd forint töredékéért. Bár e hazugság tényét a bíróság már jogerősen megállapította, nem várjuk el a képviselőtől, hogy ezt bevallja. Állításának lényege is hazugságon alapul, hiszen Czeglédy Csabának nem az Altus Befektetési Zrt., hanem az Altus Portfólió Kft. adott pénzt, amelybe egyetlen fillér sem jutott az EU-s megbízás ellenértékéből. Az Altus Portfólió Kft. ugyanis ipari és pénzügyi befektetéseket kezel, tanácsadással egyáltalán nem foglalkozik. A kölcsön forrása tehát nem tanácsadói tevékenység pénzügyi eredménye, hanem az Altus befektetési tevékenységéhez kötődő források.

Természetesen bepereljük Deutsch Tamást. Örömmel vesszük, hogy Budai Gyula tegnapi, nyilvánvalóan vesztes perrel és kártérítéssel végződő hazudozása után Deutsch Tamás is gyarapítani fogja a DK kampányszámláját. További munkasikereket kívánunk a képviselőknek” – olvasható a Demokratikus Koalíció közleményében.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.