Dühödt idősek támadtak újságírókra az Orbán-beszéd alatt

A 24.hu tudósítóját meglökdösték, munkatársunkat számonkérték a kormánypárti rendezvényen.

MN
2017. 10. 23. 16:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nemcsak a kormányellenes tüntetőket, de az újságírókat is támadás érte Orbán Viktor ünnepi beszéde alatt.

A 24.hu számolt be arról, hogy riporternőjüket egy idős asszony kezdte lökdösni, az operatőr kameráját pedig egy felháborodott férfi ragadta meg. Mindketten azt kérték számon, hogy miért veszik, kérdezik őket a sajtó munkatársai.

Inzultus érte a Magyar Nemzet munkatársát is: tudósítónkat egy középkorú férfi lökte meg, és kérte számon, hogy milyen jogon kamerázik, majd követelte, hogy azonnal törölje a róla készült felvételt – bár egy tömegrendezvény résztvevőjeként ilyet nem kérhetett volna.

A Hír TV eközben magyarázatot talált arra, hogy az esős idő ellenére miért érkeztek viszonylag sokan meghallgatni a miniszterelnök ünnepi beszédét. (A régebben megszokott, tízezres nagyságrendű tömeg így sem jött össze sehol.)

Stábjuk felvette, hogy az Andrássy út két oldalán több száz méter hosszan buszok, mikrobuszok – köztük a Felcsúti Akadémia és a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda-akadémia járművei – állnak, ezekkel vidékről is több ezer résztvevőt hozhattak fel a szervezők.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.