Dúró Dóra helyreteszi az MTI-t, s tisztázza a melegekhez való viszonyát

A politikus felháborodott a hírszolgálat azon címén, hogy a Jobbik a melegszavazatoknak is örülne.

Katona Mariann
2017. 10. 26. 12:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csúsztatásnak és elképesztőnek tartja a jobbikos Dúró Dóra, hogy olyan címmel jelent meg tudósítás az állami hírügynökségnél, miszerint „A Jobbik örülne a melegszvazatoknak is”. Facebook-oldalán arról írt, hogy provokatív kérdést tettek fel neki – egy egyébként más témában tartott sajtótájékoztatón –, amelyre azt mondta, hogy minden magyar állampolgárt szeretnének képviselni, akik azonosulni tudnak a Jobbik értékrendjével. „Persze, felőlem akár Terry Black vagy Orbán Viktor is szavazhat a Jobbikra, attól még megvan a véleményem róluk” – fogalmazott.

A téma egyébként annak kapcsán merült fel, hogy Vona Gábor, a Jobbik elnöke október 23-án elmondott beszédében arról értekezett, nem érdekeli, hogy ki a konzervatív és ki a liberális, már nem azt nézi, ami elválaszt, hanem azt, ami összeköt. Dúró Dórától pedig azt kérdezték, hogy ebbe a felsorolásba beletartoznak-e a melegek is.

A jobbikos politikus posztjában azért nem hagyta szó nélkül a melegek ügyét sem. Azt írja, hogy ami őt illeti, nem támogatja a homoszexuálisok házasságkötését, de a „már sajnos törvénybe foglalt, bejegyzett élettársi viszonyuk” regisztrálását sem. Nem támogatja a meleg párok örökbefogadását és betiltaná a „provokatív, tömeges garázdaságot megvalósító Pride-ot”. Emellett kitiltaná a Fővárosi Önkormányzat tulajdonában álló mozikból a homoszexuális propagandát, amely szerinte évről évre helyet kap ott a Fidesz jóvoltából.

Dúró Dóra – megfogalmazása szerint – a magyarság felemelkedésének biztosítását abban látja, ha férfiak és nők szabad elhatározásán alapuló házasságokban születnek gyermekek. A magyarság legnagyobb problémájának jelenleg a katasztrofális demográfiai helyzetet nevezte, ezért sem szabad szerinte semmi olyat népszerűsíteni, „ami ezt súlyosbítja”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.