Egymásra licitáltak a pártok az idősek világnapján

Repkedtek az ígéretek.

Katona Mariann
2017. 10. 01. 19:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egymást licitálták túl a pártok vasárnap, amikor az idősek napja alkalmából megfogalmazták ígéreteiket.

Az MSZP 120 ezer forintos 13. havi nyugdíjat vezetne be – de a Fidesz visszavágott, hogy korábban épp a szocialisták vették el a juttatást. Az LMP nyugdíjemelést és 50 ezres nyugdíjminimumot szeretne, a DK pedig kétpillérű nyugdíjrendszert és „tisztességes alapnyugdíjat”.

 

Eddigi eredményeit sorolta a kormány: a nyugdíjak vásárlóértékének növelését, a nyugdíj-kiegészítést vagy épp azt, hogy a nők 40 év munka után nyugdíjba mehetnek. „Ha a 3,5 százalékot meghaladja a gazdasági növekedés, akkor nyugdíjprémiumot kaphatnak a nyugdíjas emberek. Várhatóan az idén először erre is lehetőség lesz” – mondta Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár.

A Magyar Nyugdíjasok Egyesületeinek Országos Szövetsége elnöke szerint közeleg a választás, megkezdődött a pártok közötti ígéretlicit. Némethné Jankovics Györgyi szerint azonban a nyugdíjasok valódi igényeit figyelmen kívül hagyják. „Például a társadalombiztosítás alkotmányos védelmének megteremtése – a mai alaptörvényben ez a szó sem szerepel, és mi azt gondoljuk, hogy a nyugdíj joga alkotmányos védelmet kell hogy kapjon” – mondta. Az Országos Nyugdíjasparlament tavasszal 17 hasonló kérést juttatott el a pártokhoz, azok kétharmada azonban egyik politikai erő tervei között sem szerepel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.