Elérhetetlen az Országos Roma Önkormányzat honlapja

Technikai hiba miatt állhatott le szerdán az ORÖ honlapja, a szervezetnél éppen ezen a napon tartanak rendkívüli közgyűlést.

Koncz Tamás
2017. 10. 18. 7:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Profil felfüggesztve – csak ennyi látható az Országos Roma Önkormányzat honlapján.

A Magyar Nemzet levélben kereste meg az ORÖ-t a leállással kapcsolatban.Az ORÖ illetékesei azt válaszolták lapunknak, hogy technikai hiba miatt nem működik az oldal.

Október elején több megyében is egyszerre tartottak házkutatást az adónyomozók az ORÖ volt irodáiban, amelyeknek többsége a képviselők saját lakásán működött. A havi 450 ezer forintos költséggel szabálytalanul működtetett és azóta már bezárt irodákban iratlefoglalásokat tartottak.

Az Országos Roma Önkormányzat szerdán a Dohány utcai székházában rendkívüli közgyűlést tart, amelynek során Dancs Mihály képviselő, tanácsnok előterjesztése alapján egy öttagú ad hoc bizottság felállítását kezdeményezi, hogy vizsgálják a megyei irodák működését.

Az ORÖ működése botrányoktól terhes, így érthető, ha kormányzatnak már csak a nyilvánosság előtt stratégiai partnere a roma szervezet. Információink szerint az utóbbi időben ugyanis semmit nem bíznak az ORÖ-re, sőt valójában azt sem tudni, hogy a kisebbségi önkormányzatnál folyik-e egyáltalán érdemi munka. Nemrég derült ki, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumához tartozó Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság jár el egy kétmilliárd forintos, romákat érintő programban. Ráadásul – mint arra Hadházy Ákos, az LMP társelnöke rámutatott – a programban a Farkas Flórián miniszterelnöki biztoshoz köthető emberek kapnak fizetést.

Nem mellékes, hogy Farkas Flóriánt nemrég csalás és közokirat-hamisítás miatt jelentette fel két roma politikus, kritikusai pedig arról beszélnek, hogy Farkas vezetése alatt került csődközeli állapotba az ORÖ, mivel a miniszteri biztos ellenőrzés nélkül kapott pénzt az államtól. A hűtlen kezelés miatt elítélt, egyszer már elnöki kegyelemmel szabaduló roma vezető ugyanakkor erős politikai védelmet élvez a jelek szerint: korábbi bűnügyét 30 évre titkosították, Jávor Benedek, a Párbeszéd EP-képviselője pedig hiába próbálta kideríteni a titkosítás okát – közérdekűadat-igénylése valahogy elkeveredett az Igazságügyi Minisztériumnál.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.