Feljelenti a Fideszt a DK a Telekom támogatása miatt

Az ellenzéki párt szerint a Fidesz tiltott pártfinanszírozásban részesült David Plouffe meghívásával.

MN
2017. 10. 18. 18:42
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Demokratikus Koalíció (DK) eljárást kezdeményez a Fidesz tiltott pártfinanszírozása ügyében – közölte Oláh Lajos, az ellenzéki párt képviselője. A DK ugyanakkor tájékoztatást kér a Magyar Telekom igazgatóságának elnökétől arról a 2009-es találkozóról, amelyet a Telekom finanszírozott, és amelyen előadást tartott a Fidesz vezetőinek Barack Obama amerikai elnök kampányfőnöke, David Plouffe is.

A Magyar Nemzet számolt be arról, hogy a Magyar Telekom óriási szívességet tett a választási győzelemre készülő Fidesznek 2009-ben, amikor megszervezte és egy közvetítőn keresztül kifizette Plouffe budapesti előadását. Orbán Viktor az amerikai fél kifejezett kérésére nem volt ott, de jelen volt Rogán Antal, Habony Árpád, Szijjártó Péter, Andy Vajna, Kubatov Gábor, Nyitrai Zsolt, Szalay-Bobrovniczky Kristóf, Fellegi Tamás és Gyürk András, vagyis a Fidesz prominens személyiségei.

A Magyar Telekom annyit közölt, hogy az azóta megszűnt Iwiw közösségi oldal tulajdonosaként szponzorálta az eseményt, amely nyilvános volt. Azt is tagadták, hogy a cég vezérigazgatója bármilyen szívességet kért volna a közvetítőtől. Lapunk úgy értesült, hogy a Magyar Telekomnál mindezek ellenére belső vizsgálatot rendeltek el cikkünk megjelenését követően.

Rogán Antal még 2009-ben, a TV2 Mokka című műsorában azt mondta, hogy személyes vendéglátóként ő hívta meg David Plouffe-ot. Rogán azt is elismerte, hogy nagy magyarországi multinacionális cégek fedezték a költségeket, tehát ez a magyar adófizetőknek vagy a Fidesznek mondjuk éppenséggel egyetlen fillérjébe sem került 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.