Félmilliárdért vesz zavarótechnikát egy magyar cég

A Specimpex Ukrajnából szerzi be a gyártósort, amin repülőgépekbe építhető zavaróállomásokat készítenek majd.

Koncz Tamás
2017. 10. 20. 18:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Komoly összegért vásárol ukrán haditechnikát a Magyar Honvédség egyik régi beszállítója.

A Közbeszerzési Értesítőből derült ki, hogy a támogatott cégnek számító Specimpex Kft. 495 millió forintért rendelt komplex gyártórendszert egy kijevi vállalattól, amivel repülőgépekre telepíthető zavaróállomásokat építhetnek majd.

A dokumentum szerint a pályázat győztese a Ramzay Rt., ami szerződésben vállalta a zavarótechnika felszerelését, beállítását és tesztelését. A zavaróállomások a leírás alapján hatásosak az R–60 M típusú, infravörös jelzések alapján tájékozódó levegő-levegő rakéta megtévesztésére is – utóbbi rakétatípust főként az orosz MiG vadászgépcsaládon és a Mi–24 orosz harci helikoptereken alkalmazzák.

A Specimpex rendszeresen dolgozik a Magyar Honvédségnek, 2004-ben ők szereztek be kalandos körülmények között egy akkor 24 éves Antonov–26-os katonai szállítógépet 600 millió forintért Ukrajnától – lapunk értesülése szerint egy ciprusi offshore cégen keresztül

A Specimpex tavaly egyébként pontosan 495 millió forintért vállalta és nyerte el tavaly a honvédelmi tárca pályázatát, aminek köszönhetően 2018-ig ők láthatják el a magyar tulajdonú Antonov–26-ok karbantartását.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.