Független és fideszes jelöltet választottak az időköziken

Mindszentkállán és Csokvaományon választottak új polgármestert.

MTI
2017. 10. 01. 19:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Németh László István független jelölt, a település korábbi alpolgármestere nyerte az időközi polgármester-választást vasárnap a Veszprém megyei Mindszentkállán – tájékoztatta az MTI-t a helyi választási iroda helyettes vezetője.

Takács Katalin elmondta, hogy a választáson egyetlen jelöltként induló Németh László István 60 szavazatot kapott. A 264 lakosú településen a 232 választásra jogosult közül 67-en mentek el szavazni, 7 szavazat érvénytelen volt – közölte.

A községben azért rendeztek időközi választást, mert a település korábbi vezetője, Keszler Gyula (független) június 30-i hatállyal lemondott.

Tóth Zsuzsanna, a Fidesz jelöltje nyerte a vasárnapi időközi polgármester-választást a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Csokvaományon, a tisztségért hatan indulnak. Szűcs-Tardi Beáta, a település jegyzője az MTI-nek elmondta: a 667 választásra jogosult helybeli közül 485-en szavaztak, ebből egy voks érvénytelen volt.

Tóth Zsuzsanna 198 szavazattal nyert, a második helyen végző Sztrakay István Norbert (Jobbik Magyarországért Mozgalom) 168 voksot kapott. A három függetlenként induló jelölt közül Mészáros László 62, Tótszegi István Sándorné 42, Kaló Péter 11 voksot gyűjtött be. A Magyar Munkáspárt jelöltje, Kónya Béla 3 szavazatot kapott. Az időközi polgármester-választást azért kellett kiírni, mert a települést eddig vezető Mustos Tibor polgármester egészségi okokra hivatkozva lemondott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.