Furcsa cég alkalmazottja a KFC kirúgott biztonsági őre

A korábbi tulajdonosokat cégbírósági döntéssel tiltották el a cégvezetéstől.

MN
2017. 10. 17. 10:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Furcsa cég alkalmazottja az a biztonsági őr, aki vasárnap este a KFC Király utcai gyorséttermében véresre verte Szabó Zoltánt, az Index újságíróját – szúrta ki a 24.hu. A portál azt írja, a férfi az RC. Security logójával ellátott pólóban volt, ám az azonosító kártyáján egy kisebb cég, a Genertest Magyarország Kft. neve szerepelt.

A RC. Security az őrzésvédelmi piac egyik jelentős szereplője, a honlapjára kitett referencialistáján nagy építőcégek és kereskedelmi hálózatok is szerepelnek. A hazai piacon viszont nem ritka, hogy a nagyobb őrzőcégek alvállalkozóknak adják ki a munkát, a portál szerint így kerülhetett a képbe a Genertest Magyarország Kft. is.

A Genertest Magyarország Kft.-ről a 24.hu azt írja, a cég

A 24.hu megkereste az RC. Security Kft.-t, hogy milyen kapcsolatban állt a Genertest Magyarországgal, és valóban alvállalkozóként dolgozott-e a cég a Király utcai KFC-ben, de egyelőre nem kapott választ.

Hétfőn a KFC regionális igazgatója sajnálatát fejezte ki a történtek miatt. Fukcius Tamás, aki az éttermet üzemeltető AmRest Kft.-nek is az ügyvezetője, azt közölte, hogy a biztonsági őr és néhány alkalmazottjuk viselkedése ellentétes a cég értékeivel, a történtekért viszont teljes mértékben vállalják a felelősséget. A sérülést szenvedő vendéggel is felvették a kapcsolatot, és bocsánatot kérnek tőle. Bár a biztonsági őr nem a cég alkalmazottja, hanem egy alvállalkozójuké, az igazgató szerint a tettéért teljes felelősséget vállalnak. Felvették a kapcsolatot az alvállalkozó céggel, és világossá tették, hogy „az alkalmazottaik effajta viselkedése elfogadhatatlan” számukra. A biztonsági őrt elbocsátották, az étterem üzemeltetője pedig felülvizsgálja az együttműködést a biztonsági céggel is. Az eset kivizsgálásáig felfüggesztették az étterem műszakvezetőjét is.

A történtekről beszámoló Facebook-posztjában Szabó Zoltán, az Index újságírója azt írta, ötszázezer forintot kér, de nem magának, hanem egy gyermekekkel, szegényekkel és elesettekkel foglalkozó alapítványnak. Fukcius erre úgy reagált: „Vendégünk nyilvános kérésének megfelelően örömmel támogatunk egy magyar karitatív szervezetet, alapítványt. Hiszünk benne, hogy minden cégnek támogatnia kell a közösséget.”

A konfliktus azzal kezdődött, hogy vasárnap este csak elvitelre adták volna ki az ételt Szabónak, aki ezt szóvá tette, majd panaszkönyvet kért. A pénztáros azt mondta, nincs panaszkönyv, az üzletvezető pedig egy A4-es, üres fénymásolópapírt adott neki. Szabó jelezte, hogy ez nem hivatalos dokumentum. Ekkor megjelent a biztonsági őr. „Kidobjam?” – kérdezte, az üzletvezető pedig gyorsan rövidre zárta: „Dobd ki!”

A biztonsági őr kiráncigálta Szabót az étteremből, majd odakint többször megütötte. Az ütéseket Szabó videóra vette, majd kihívta a rendőrséget. Azt írta, hogy a biztonsági őrt garázdaságért állították elő, őt pedig sértettként hallgatták ki, miután több öltéssel összevarrták a száját a baleseti sebészeten.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.