Gál Roland: Nincs bizonyíték ellenem

A volt dunaújvárosi képviselő a börtönben a kvótaellenes népszavazáson is részt vett.

Molnár Richárd
2017. 10. 05. 7:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Nincs bizonyítéka ellenem az ügyészségnek, se ujjlenyomat, se DNS, se terhelő tanúvallomás” – mondta lapunknak telefonon Gál Roland, Dunaújváros egykori fideszes önkormányzati képviselője, akit harmadrendű vádlottként egy emberölési ügyben bűnpártolással vádolnak. Gál büntetőpere idén februárban kezdődött a Szekszárdi Törvényszéken, és tegnap tanúkihallgatásokkal folytatódott az eljárás. A vád szerint a volt képviselő rokoni kapcsolatban állt a meggyilkolt áldozattal, egy vállalkozóval, akinek dunaföldvári házához 2013-ban Gál gépkocsival szállította a gyilkosság elkövetésével vádolt G. Antalt. Utóbbi a házban megfojtotta a vállalkozót, majd a képviselő segítségével az autóba tette. Gál egy dunaújvárosi háznál segédkezett a holttest pincébe való lecipelésében, amit ezután bebetonoztak.

A 15 hónapig előzetes letartóztatásban, jelenleg lakhelyelhagyási tilalom alatt lévő Gál Roland szerint az ellene irányuló vád teljes mértékben a másodrendű vádlott, Sz. József vallomásán alapul, aki a vádirat alapján az áldozat arany nyakláncát, valamint 1,3 millió forintot kapott G. Antaltól a hallgatásáért és a gyilkosság nyomainak eltüntetésében való segédkezésért. Az ügyben eddig csaknem 70 tanút hallgattak meg. A tegnapi tárgyaláson az áldozat egykori bejárónője tanúskodott, aki arról sem tudott, hogy milyenek az anyagi és családi körülményei. Ezután egy védett tanút is meghallgattak, aki csak a rendőrségi tanúvallomását erősítette meg. Két másik tanú viszont nem jelent meg a tárgyaláson, ezért azt el kellett napolni. Két hét múlva már a perbeszéd következhet.

Gál párttagságát a Fidesz 2016-ban felfüggesztette, és kezdeményezték kizárását a frakcióból, de állítása szerint ő döntött. – A Fideszből azért léptem ki, mert nem akartam, hogy az ügyem miatt a párt hátrányt szenvedjen. A börtönben még a kvótaellenes népszavazáson is részt vettem. Addig úgysem hagytak volna békén, amíg a képviselőségről is lemondok – mondta Gál, aki jelenleg fizikai munkásként építkezéseken dolgozik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.