Gréczy Zsolt miatt rúgta ki az MSZP sajtófőnökét Molnár Gyula

A szocialista sajtófőnök állásába került a DK-szóvivő állítólagos találkozója a szekszárdi fideszesekkel.

MN
2017. 10. 17. 18:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Meglehetősen gúnyos közleményben reagált kedden az MSZP arra, hogy Gréczy Zsolt DK-szóvivő eljárást indít a szocialisták szekszárdi szervezete ellen. Mint kiderült, a pártelnök, Molnár Gyula nem értékelte a humort, és a Facebook-oldalán közölte: azonnali hatállyal felmenti a felelőst, vagyis kirúgja Nyakó István sajtófőnököt.

A történet azzal kezdődött, hogy az MSZP szekszárdi szervezete több, azóta eltávolított Facebook-posztban is azt állította, Gréczy október 13-án, pénteken a szekszárdi Heimann pincészetben tárgyalt két helyi fideszes politikussal, Horváth Kálmán kormánymegbízottal és Horváth István parlamenti képviselővel, korábbi polgármesterrel.

Gréczy természetesen dühösen reagált és leszögezte, hogy azon a napon Budapesten tartózkodott, erre pedig tanúi is vannak. „Soha életemben nem jártam a fent nevezett pincészetben, a nevezett fideszes politikusokkal soha nem találkoztam, még a nevüket sem hallottam soha” – fűzte hozzá.

Kurtyán Ferenc, az MSZP szekszárdi elnöke az Indexnek azt mondta, hogy azért tették ki a találkozóról szóló hírt az oldalukra, mert egy szemtanújuk is van. „Ha nem Gréczy, akkor vélhetően a reinkarnációja vagy hasonmása szállt ki a kocsiból múlt pénteken Szekszárdon” – jelentette ki. Kurtyán egy szavahihető szemtanúra hivatkozott, aki fel is írta a kocsik rendszámát. A szekszárdi elnök azt mondta, áll a per elébe, és ha Gréczy pereskedni akar, perelje be őt is.

Az MSZP-központ ezek után reagált gúnyosan: közölték, hogy sokkalta inkább Orbán Viktor leváltásával kellene foglalkozni. „Ha minden, az MSZP számára sértő és igaztalan Facebook-bejegyzés után feljelentenénk a DK-t, akkor Handó Tündének külön táblabíróságot kellene felállítani az ügyek tárgyalására. Ám az MSZP ilyet soha nem tett. Ha azonban Gréczy úr úgy érzi, hogy az ő szava nem elég, és bírói döntés kell arról, hogy soha nem járt a szekszárdi pincészetben, lelke rajta – a bíróság dönteni fog” – írták a közleményben, amely Nyakó állásába került.

A Gréczy állítólagos szekszárdi útjáról szóló híresztelés még pikánsabb fordulatot vett, mikor a posztok alatt a kommentfolyamból egy összeesküvés-elmélet is kibontakozott, amibe még az LMP szekszárdi illetőségű társelnökét is belekeverték. Egy hozzászóló ugyanis azt írta: „Miért ne találkozhatna egy DK-s politikus egy háttérbe szorított egykori városvezetővel, aki esetleg pontosan ismeri a város problémáit vagy pl. Hadházy Ákos ügyes-bajos viselt dolgait? Azét a Hadházyét, aki már régóta a teljes ellenzéki összefogás megakadályozásán ügyködik.” Erre valaki az MSZP Szekszárd nevében úgy válaszolt: a fenti hozzászólás „megadja a választ mindenkinek aki olvassa a kommenteket”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.