Hamarosan itt az influenza időszaka

Már lehet kérni a védőoltást, hogy megkíméljük magunkat a több hétig tartó betegségtől.

MN
2017. 10. 21. 9:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Általában novemberben, decemberben fordulnak orvoshoz az első influenzafertőzöttek. A betegség egészen februárig-márciusig okozhat problémákat. Az ÁNTSZ szerint egyelőre elhanyagolható a fertőzések száma, vagyis éppen ez az az időszak, amikor még a védőoltás segítségével megelőzhető a betegség kialakulása. Az oltóanyag a körzeti orvosoknál már rendelkezésre áll.

A járvány intenzitása minden évben változó. Megfigyelhető, hogy ha az előző évben kevesebb megbetegedés fordult elő, az emberek kisebb hajlandósággal fordulnak orvoshoz az oltásért. Előre jelezni azonban nem lehet, hogy az adott évben milyen elterjedtségű lesz a kórokozó, és azt sem, milyen mutáción esik át, így azt sem, hogy milyen súlyosan érinti a népességet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.