Házkutatás zajlik a szcientológusok székházában, lezárták az épület környékét

Lehet, hogy a nyomozás összefüggésben van a szervezet adatkezelése miatt indított vizsgálattal.

MN
2017. 10. 18. 9:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rendőrautókkal és kordonokkal zárták le a Szcientológia Egyház budapesti, XIII. kerületi központja melletti útszakaszt – írta le a helyzetet lapunk munkatársa. A székház előtt készenléti rendőrök állnak, a bejáraton a nyomozók ki-be járkálnak.

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda személyes adattal visszaélés és más bűncselekmények gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen. A nyomozás érdekeire tekintettel a rendőrség nem ad bővebb tájékoztatást az eljárásról.

Az ügy összefüggésben lehet azzal, hogy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság tavaly december óta vizsgálódik amiatt, hogy többen panaszkodtak: a szcientológusok adatkezelési gyakorlata során sérülhettek a jogaik. 

 

A Hvg.hu akkor azt írta, az egyik beadványozó amikor ki akart lépni a szervezetből, kérte a vele kapcsolatos dokumentumok kiadását, de ezt nem tették meg. Sőt, félt attól, hogy a korábban megosztott bizalmas információit, amelyeket amúgy csak a legközelebbi barátai ismerhetnek, de a szcientológusoknál írásban is rögzítették őket, felhasználhatják vele szemben.

A nyomozással kapcsolatban elküldtük kérdéseinket a szervezetnek, amint válaszolnak, frissítjük cikkünket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.