Jobbik: Legyen kilakoltatási moratórium a választásig

A párt képviselője úgy fogalmazott: a kabinet ígérete ellenére nem tudott érdemben segíteni a devizahiteleseknek.

MTI
2017. 10. 14. 14:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Z. Kárpát Dániel, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője szombaton Budapesten tartott sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, a kabinet ígérete ellenére nem tudott érdemben segíteni a bajba jutott devizahiteleseknek, sőt több a kilakoltatás, mint a „balliberálisnak nevezett gazdasági vészkorszakban”.

Ennek hátterében az áll, hogy a kormány paktumot kötött a bankszövetséggel, és vállalta, hogy nem terheli tovább a pénzintézeteket az ügyfelek javára – fejtette ki, hozzátéve, szerinte a Fidesz ezzel elárulta a saját szavazóit is. A Jobbik politikusa hangsúlyozta, pártja szemétdombra vágná ezt a rendezési csomagot, saját megoldási javaslatuk megvitatására pedig újabb devizahiteles kerekasztal-találkozót szerveznek, amelyre a károsultakat képviselő szerveztek vezetői mellett a kormány és a bankszövetség tagjait is várják.

Z. Kárpát Dániel kérdésre válaszolva szólt arról is, hogy „az ellenzékinek nevezett összefogási kísérletek” nem rendelkeznek azokkal a modern válaszokkal, amelyek képesek lehetnek a kormányváltásra, így arra a Jobbik az egyetlen valódi esélyes.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.