Képtelen együtt demonstrálni a hazai ellenzék

Remélték, hogy mind a nyolc párt jelen lesz. Nem lesz: az Együtt és a Párbeszéd sem megy el az október 23-ai rendezvényre.

MN
2017. 10. 13. 16:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az újra szövetséget kötő Együtt és a Párbeszéd sem megy el a Gulyás Márton aktivista által kezdeményezett közös október 23-ai demonstrációra – értesült a Magyar Nemzet. Nem sokkal később Juhász Péter, az Együtt elnöke Facebook-oldalán megerősítette a hírt. Mint írta: „Reméltük, hogy még változhat a helyzet, és mind a 8 párt jelen lesz egy olyan közös október 23-i ünneplésen, amely fel tudja mutatni a választási reform mögött létrejött együttműködést. Mostanra már biztos, hogy ez nem érhető el, így ez nem az a rendezvény, amit a Közös Ország Mozgalom megcélzott. Egyeztettünk a szervezőkkel is, a Párbeszéddel is, és úgy döntöttünk, hogy a kialakult helyzetben máshogy ünneplünk.”

Az LMP eleve elzárkózott attól, hogy bármilyen közösséget vállaljon Gyurcsány Ferenccel és a régi baloldallal. A közös ünneplést szervező Gulyás Márton korábban arról beszélt, október 23-át követően a polgári engedetlenség eszközeitől sem riadnak vissza, amennyiben nem sikerül elérni az ellenzék által rendre igazságtalannak nevezett választási rendszer megváltoztatását.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.