Kis magyar kémsztori: egy pincében szövetkezett a DK és a Fidesz?

Gréczy Zsolt beperli az MSZP szekszárdi szervezetét, amely az LMP társelnökét is belekeverte a furcsa történetbe.

MN
2017. 10. 17. 10:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jogi eljárást indított kedden Gréczy Zsolt az MSZP szekszárdi szervezete ellen – közölte Facebook-oldalán a DK szóvivője. Nem kevesebbet állítottak ugyanis róla, minthogy egy szekszárdi pincében helyi fideszes potentátokkal találkozott. 

„Az MSZP szekszárdi szervezetének hivatalos Facebook-oldala azt a hazugságot írta és terjesztette rólam, hogy 2017. október 13-án, pénteken 14 órakor a szekszárdi Heinmann Pincészetben tárgyaltam Horváth Kálmán és Horváth István fideszes politikusokkal” – írta. Gréczy leszögezte, hogy azon a napon Budapesten tartózkodott, erre pedig tanúi is vannak. „Soha életemben nem jártam a fent nevezett pincészetben, a nevezett fideszes politikusokkal soha nem találkoztam, még a nevüket sem hallottam soha” – fűzte hozzá.

Kurtyán Ferenc, az MSZP szekszárdi elnöke az Indexnek azt mondta, hogy azért tették ki a találkozóról szóló hírt az oldalukra, mert egy szemtanújuk is van. „Ha nem Gréczy, akkor vélhetően a reinkarnációja vagy hasonmása szállt ki a kocsiból múlt pénteken Szekszárdon” – jelentette ki. A portál azt írja, Kurtyán egy szavahihető szemtanúra hivatkozik, aki fel is írta a kocsik rendszámát. A szekszárdi elnök azt mondta, áll a per elébe, és ha Gréczy pereskedni akar, perelje be őt is.

Az MSZP szekszárdi szervezetének Facebook oldala több posztot is szentelt az állítólagos találkozónak, amelyen állítólag Tolna megye kormánymegbízottja és fideszes képviselője, frissen kinevezett államtitkár találkozott a DK szóvivőjével. Megosztottak egy cikket is civilhetes.net oldalról, ahol még az autók típusát és rendszámát is közlik, amellyel állítólag a politikusok érkeztek.

A posztok alatt a kommentfolyamból aztán komoly MSZP-DK vita alakult ki, illetve egy összeesküvés-elmélet is kibontakozott, amibe még az LMP szekszárdi illetőségű társelnökét is belekeverték. Egy hozzászóló ugyanis azt írta: „Miért ne találkozhatna egy DK-s politikus egy háttérbe szorított egykori városvezetővel, aki esetleg pontosan ismeri a város problémáit vagy pl. Hadházy Ákos ügyes-bajos viselt dolgait? Azét a Hadházyét, aki már régóta a teljes ellenzéki összefogás megakadályozásán ügyködik.” Erre valaki az MSZP Szekszárd nevében úgy válaszolt: a fenti hozzászólás „megadja a választ mindenkinek aki olvassa a kommenteket”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.