KKM: Megvédtük Magyar Bálint állításaitól az országot

Menczer Tamás szerint a magyar érdekeket kellett megvédeni.

MTI
2017. 10. 01. 17:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar érdekeket meg kell védeni, az országgal szembeni méltatlan támadásokkal szemben fel kell lépni, még akkor is, ha azt egy másik magyar állampolgár teszi külföldön – nyilatkozta Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) kommunikációért és parlamenti kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára az MTI-nek vasárnap.

A helyettes államtitkár arra a sajtóhírre reagált, amely szerint egy magyar diplomata megjelent Magyar Bálint kaliforniai előadásán, a közönségből felszólalva próbálta hitelteleníteni a volt SZDSZ-es minisztert Amerikában.

Menczer Tamás közölte, Magyar Bálint hazugságokat mondott az Amerikai Egyesült Államokban Magyarországról, a magyar kormányról, a Los Angeles-i magyar főkonzulátus munkatársa, magyar diplomata pedig jól tette, hogy felszólalt az elhangzott hazugságokkal szemben, és megvédte Magyarországot.

A helyettes államtitkár hangsúlyozta: a magyar diplomatáknak feladatuk az is, hogy az ilyen támadásokkal szemben fellépjenek, megvédjék Magyarországot, a magyar érdekeket. Ez Szijjártó Péter külügyminiszter egyik leghatározottabb elvárása és utasítása a magyar diplomatákkal szemben – hangsúlyozta a szaktárca helyettes államtitkára.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.