Látogatóközpont épülhet a Vajdahunyad vára mellé

A Mezőgazdasági Múzeum esküvőbizniszének eshetnek áldozatul értékes fák a Városligetben.

MN
2017. 10. 19. 7:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Új látogatóközpontot építtetne a Mezőgazdasági Múzeumot fenntartó Földművelésügyi Minisztérium az intézménynek helyt adó Vajdahunyad vára és a jégpálya közé. Az építkezéshez több tucat fát kellene kivágni, ezzel együtt megváltozna „a város egyik meghatározó műemlékének közvetlen környezete” – írja a HVG legfrissebb száma.

A lap megjegyzi, a tárca nem cáfolta az értesülést, és azt közölte, minden kérdésre egy megvalósíthatósági tanulmány ad majd választ. A Városliget Zrt.-nél nem tudnak a tervről, ami arra utal, hogy a múzeum saját akciójáról lehet szó.

A HVG felhívta a figyelmet arra, hogy a múzeum román stílusú szárnyát már most is szinte kizárólag rendezvényekre, esküvőkre használják, és azért lehet szükség egy új bejáratot a jégpálya felé létesítenie a múzeumnak, hogy a fizetős rendezvények közönsége akár a múzeum nyitvatartási ideje alatt is szabadon mozoghasson az épületben.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.