Lattmann Tamás: Botka László a disznók közé tartozik

Úgy véli, Botka nem áldozatként keveredett a korpa közé, bukásáról saját sikertelen programja tehet.

Koncz Tamás
2017. 10. 04. 8:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Először nyilvánult meg Botka László visszalépése óta Lattmann Tamás, akinek politikai coming outja komoly zavart okozott az MSZP-nél.

Lattmann szerdán a Facebookon nem finomkodott a szegedi polgármesterrel kapcsolatban: mint írja, nem lett boldogabb a politikus döntésétől, de most talán egy kicsit kevésbé boldogtalan.

Majd a leköszönő kormányfőjelölt felelősségére is kitér.

Azoknak, akik Botka László esetében a korpa és a disznók viszonyát emlegetik, talán érdemes felhívni a figyelmét arra, hogy ő sajnos ebben a költői képben a disznók közé tartozik

– fogalmaz Lattmann Tamás. Szerinte a távozó kormányfőjelölt végső soron maga tehet a bukásáról, mivel nem mutatott fel értékelhető terveket.

„Mi volt a baj a programmal? Még csak program sem volt igazából, csak egy politikai kommunikációs elképzelés. Annak nem is lett volna rossz, de az volt a probléma, hogy koncepcionálisan volt tökéletesen elhibázott a jelen helyzetben” – fejtegeti a jogász. Lattmann szerint a „Fizessenek a gazdagok!” szlogennel Botka sok középosztálybeli vagy felső középosztályhoz tartozó szavazónál vágta el magát. A leszakadó rétegeket pedig finoman szólva is hiteltelen többmilliós Rolex karórával a csuklón a gazdagok ellen tüzelni.

A levélből az is kitűnik, hogy a bejelentésével az egész MSZP-t felforgató Lattmann Tamás nem érez különösebb felelősséget a következményekért – szerinte

Botka László jelöltsége éppúgy a kamarillapolitikának köszönhető, ahogy a lemondását is a belső érdekcsoportok idézték elő.

Lattmann arra már nem tér ki levelében, hogy ő maga is a kamarillapolitika részeként nyilatkozott az MSZP korábbi terveiről, és hogy Tarjányi Péter nyilatkozata összefügghet-e a párt belső hatalmi harcaival. 

Tarjányi ugyanis az MSZP-s Molnár Zsolt tanácsadója, és állítása szerint ő kasztingolta korábban Lattmann Tamást a civil kormányfőjelöltet kereső szocialistáknak. Nem mellékes az sem, hogy Botka László régóta küzdött a párton belül Molnár Zsolttal, akit a Fidesz ügynökének tartott.

Az Echo TV vendége volt kedd este Kovács Lászó, a szocialista párt volt elnöke. Ő továbbra is úgy véli, Botka igenis jó és elismert vezető. A politikus szerint Szeged polgármestere átérzi az emberek problémáit, és most is felelős döntést hozott. Kovács László kérdésre válaszolva kijelentette: ha ő lenne most az MSZP elnöke, akkor összefogna Gyurcsány Ferenccel és a DK-val.”

A Fidesz láthatólag felkészült erre a lehetőségre: Gyurcsány Ferenc várhatóan újra téma lesz a kormánypárti politikusoknál. Németh Szilárd az M1 szerda reggeli műsorában már azt mondta, hogy Gyurcsány Ferenc „a főnök azon az oldalon”, ő határozza meg, hogy mi történjen az MSZP-ben.

Németh Szilárd arról is beszélt, hogy Botka jelölését botrányok követték, és a szocialista politikus mindenütt fideszes ügynököket látott, „teljesen alkalmatlannak bizonyult”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.