Magyar polip: így terjeszkedett a Mészáros-birodalom

A szövevényes Mészáros-cégháló szinte minden ágazatban jelen van, a Célpont elkészítette a teljes leltárt.

MN
2017. 10. 13. 17:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elképesztő méreteket öltött a Mészáros-birodalom: 17 megyében 125 cége, 21 szállodája, 13 kempingje van, és csak Fejér megyében 21 vállalkozást tart fenn „a nemzet gázszerelője” – számol be Mészáros Lőrinc polipszerű vállalati terjeszkedéséről a Hír TV oknyomozó műsora.

Célpont munkatársai kiterjedt grafikát is készítettek a feltárt hálózatról: csak a cégrajz két napon belül készült, de az adatok feltárása pedig ennél jóval hosszabb ideig tartott.

A Hír TV emlékeztet rá, hogy a felcsúti milliárdos vagyona ma meghaladja a 100 milliárd forintot. Legelső cégeinek egyike, a gázszerelői és építőipari vállalkozása 2008-ban még csak 100 millió forint bevételről és szerény, 5,3 millió forintos nyereségről adhatott számot. Ugyanez a társaság 2015-ben 20 milliárdos bevétel mellett 4 milliárd forint nyereséget ért el. És ez csak egy kft., s Mészáros Lőrincnek van további 124 érdekeltsége.

A mesés gazdagság ellenére viszonylag visszafogottan él a család: bár Ferrarit is megengedhetnének maguknak, a herceghalmi főhadiszálláson a gázszerelő lánya, Mészáros Beatrix saját parkolóhelyén egy tizenötmillió forintos Ford Mustangot talált a Célpont riportere, azt pedig két ott dolgozó is megerősítette, hogy Mészáros lánya használja az autót.

A miniszterelnök barátjának mesés gazdagodását pénteken 20.30-kor és szombaton 19.30-kor mutatják be a Hír TV műsorában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.