Már fejek hullanak a feneketlen-tavi telekbotrány miatt

Azonnali hatállyal távolítottak el felső vezetőket.

MN
2017. 10. 18. 13:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Miniszterelnökség alá tartozó ÉMI Nonprofit Kft.-től azonnali hatállyal eltávolították azokat a felső vezetőket, akik a Feneketlen-tó melletti óriástelket privatizáló korábbi vezérigazgató bizalmi körébe tartoznak – tudta meg a Heti Válasz.

A lap nemrégiben elsőként számolt be arról, hogyan privatizálta egy állami cég korábbi, azóta felmentett vezetője az értékes budai telket, amelyre most egy hatalmas lakótömböt terveznek, kiváltva a helyiek tiltakozását. Később azt írta, azonnali vizsgálatra utasította a Kormányzati Ellenőrzési Hivatalt Lázár János a telekprivatizáció ügyében.

Információik szerint a kormányzati tényfeltárás részeként a Miniszterelnökség alá tartozó ÉMI Nonprofit Kft.-től – vagyis az érintett ingatlant értékesítő állami vállalattól – azonnali hatállyal eltávolították azokat az operatív felső vezetőket, akik a privatizációt irányító korábbi cégvezér bizalmasai. Úgy tudják, havi 900 ezer és 1,2 millió forint között kereső, igazgatói besorolású alkalmazottak menesztéséről van szó.

A Feneketlen-tó melletti ingatlanra tervezett Buda Gardens óriáslakópark ellen egyébként a helyiek netes petícióban tiltakoznak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.