Már kaphatnak testkamerát az ellenőrök a BKK-nál

A kutyák szállítására és a kézipoggyászokra is új szabályok vonatkoznak.

MN
2017. 10. 25. 18:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felülvizsgálta és módosította üzletszabályzatának egyes pontjait a Budapesti Közlekedési Központ. A szabályzattal kapcsolatos módosításokat 2017. szeptember 28-áig bárki véleményezhette, és összesen harminchárom észrevétel érkezett a társasághoz. A BKK minden egyes észrevételt megvizsgált, és a közlekedéspolitikai céljaival összeegyeztethetőket beépítette üzletszabályzatába. A véleményezést követően a módosítást a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban működő Autóbuszos Piacfelügyeleti és Utasjogi Hatóság és Vasúti Igazgatási Szerv hagyta jóvá – írja honlapján BKK.

A közlemény szerint szerint az üzletszabályzat frissítésének fontosabb okai közé tartozik

Kiemelik, hogy – beérkezett észrevétel alapján – a BKK törölte üzletszabályzatának kutyaszállításra vonatkozó azon pontját, amely szerint a kutya csak a járművek peronján szállítható. Az új üzletszabályzat pontosítja a járműveken szállítható kézipoggyászokkal kapcsolatos előírásokat, így rendelkezik arról, hogy csak az a kézipoggyász szállítható, amely a többi utas ülőhelyhasználatát nem akadályozza.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.