Még a választások előtt felpörgetnék a budapesti pályaudvarok felújítását

A kormány az előkészítési feladatok elvégzésére két-két milliárd forintnyi forrást nyújtott.

MN
2017. 10. 27. 8:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még az idén megköthetik a támogatási szerződéseket a Keleti és a Nyugati pályaudvar felújításának előkészítésére – számolt be róla a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium pénteki közleményében. Mint írta, egy 2016. novemberi kormányhatározat rögzíti a Magyarország rövid és középtávú kötött pályás fejlesztéséhez kapcsolódó beruházások projektlistáját, amelyen a kezdetektől szerepelnek a Budapest Keleti és Budapest Nyugati pályaudvarok épületfelújításai is. A kormány az előkészítési feladatok elvégzésére két-két milliárd forintnyi forrást adott.

A minisztériumi tájékoztatás szerint a projektgazda MÁV Zrt. 2017. október 18-án benyújtotta a két kiemelt projekt támogatási kérelmét. A kérelmek értékelése haladéktalanul megkezdődött, a támogatási szerződéseket akár még az idén megköthetik.

A jelenlegi ütemezés alapján 2018-ban megtörténik a hazai vasúti közlekedésben központi szerepet betöltő, műemléki védettség alatt álló épületek felújítását célzó tervpályázatok előkészítése – állítja a tárca, míg az elkövetkezendő években valósulhatnak meg a munkálatok megkezdéséhez szükséges további, egymásra épülő feladatok. Ilyen például a megvalósíthatósági tanulmányok elkészítése, az építési engedélyek megszerzése, illetve a kiviteli tervek kidolgozása.

 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.